הלבנת שיניים

הלבנת שיניים

תוכן עניינים

 כולנו רוצים שיניים לבנות ונקיות. במהלך החיים גוון השיניים משתנה ומתכהה בעקבות הרבה גורמים, כמו עישון, שתייה ממותקת, שתיית קפה ועוד. במקרים בהם השיניים מוכתמות מאד, יכול להיות שהלבנת שיניים באבופן עצמאי לא תהיה אפקטיבית וכדי שנוכל לראות שינוי ממשי נצטרך להתייעץ עם רופא שמתמחה בתהליכי הלבנה. חשוב להבין שהשינוי לא קבוע. הוא מחזיק לפרק זמן מסויים ודורשת תחזוק אחת לתקופה כדי להגיע לתוצאה הרצויה לנו. בנוסף, חשוב לציין שההלבנה לא תעבוד על שחזורים כמו כתרים, ציפויים וכו'. לרוב מדובר בתהליך יעיל ובטוח מבחינת סיכונים. 

מהי הלבנת שיניים?

מדובר בתהליך דנטלי קוסמטי המתבצע במטרה לייצר הבהרה של צבע השיניים, והסרה של כתמים (כתומים או צהובים בדרך כלל), ושינויים בצבע השיניים הכללי. הלבנת שיניים היא תהליך רפואי המאושר על ידי משרד הבריאות ומתבצע, על פי רוב, על ידי רופא שיניים מוסמך, המתמחה גם בטיפולי הלבנת שיניים. הטיפול כולל שימוש בחומר הלבנה שאינו מזיק בשום צורה לזגוגית השן ומיטיב עם צבען של השיניים. קיימות שיטות הלבנה שונות ובחלקן, ניתן להגיע לתוצאות מעולות לאחר טיפולים בודדים בלבד.

מהן הסיבות שיובילו אתכם לטיפול הלבנת שיניים?

הסיבה המרכזית שמביאה נשים וגברים כאחד למרפאת השיניים, במטרה לבצע הלבנת שיניים היא הרצון שהחיוך שלהם יחשוף שיניים לבנות ויפות. חשוב לציין, לא מעט אנשים מחליטים לבצע את ההלבנה לפני אירוע חשוב כגון חתונת הבן או הבת וכו'. ישנם אנשים שסובלים מאבנית יתר הגורמת למראה שיניים צהבהב וזה הדבר שמוביל אותם לתהליך ההלבנה, וישנם תהליכים נוספים הקשורים במזון ובשתייה שהם צורכים, הגורמים לשיניים לאבד את צבען הלבן וגורמות לכך שתהליך הלבנה יידרש.

הלבנת שיניים

סוגי הלבנת שיניים

אני מכירה שתי שיטות מרכזיות הקיימות לצורך תהליך הלבנת השיניים האחת, מבוססת על מריחת חומר הלבנה על השיניים והשנייה, באמצעות הרכבת ציפוי חרסינה מיוחד. ההבדל המרכזי בין שתי השיטות נמצא במשך הזמן שבו הטיפול מחזיק מעמד. טיפול הלבנה באמצעות מריחת חומר הלבנה אינו מחזיק לכל החיים ויש לחזור עליו בכל שנתיים לערך. מדוע זה קורה? במידה ומתבוננים במיקרוסקופ על השיניים, לאחר תהליך ההלבנה, ניתן לראות שעל גבי השן קיימים חריצים מזעריים. בזמן אכילה או שתייה של מרכיבים המשאירים צבע, החריצים הללו סופחים לתוכם את הצבע. פעולה זו מתבצעת כפי הנראה יותר מפעם אחת ולכן, בסופו של דבר, יש לבצע את תהליך ההלבנה שוב. לפיכך, הלבנת שיניים באמצעות מריחת חומר הלבנה צריכה להתבצע אחת לשנתיים. השיטה השנייה הכרוכה בהרכבה של ציפוי חרסינה מיוחד, תחזיק הרבה יותר זמן ולכן, על פעולה זו תידרשו לחזור רק אחת לשש או שבע שנים.

כיצד מתבצעת הלבנת שיניים אצל רופא שיניים מקצועי?

כאשר אנחנו מגיעים לרופא לצורך, הרופא קודם כל יבדוק את מצב השיניים שלנו. הוא חייב לוודא שמצב השיניים שלנו עומד בדרישות לתחילת התהליך. לדוגמא במקרים בהם המטופל סובל מעששת, הרופא לא ייקח סיכון ולא יתחיל תהליך של הלבנה. בנוסף, ישנם רופאים שיבקשו לערוך צילום רנטגן כדי לקבוע את סוג הטיפול המתאים ביותר עבורנו. 

במידה ונמצאנו מתאימים לתחילת תהליך של הלבנת שיניים, הרופא תחילה ימרח ג'ל שמגן על החניכיים ויתחיל בפעולת צחצוח פרטנית לכל שן עם חומר ההלבנה. את החומר משאירים על השיניים כ-15-20 דקות ולאחר מכן נתבקש לשטוף את הפה עם מים. ניתן לראות תוצאות של הלבנת שיניים לאחר הביקור הראשון, אך בדרך כלל כדי להגיע לתוצאה הסופית הרצויה לנו נדרשים מספר ביקורים.

מהם הסיכונים הכרוכים בהלבנת שיניים?

לרוב הלבנת שיניים היא תהליך פשוט ובטוח. ישנן מספר תופעות לוואי שכדאי שניקח בחשבון לפני.

לאחר פעולת ההלבנה יכול להיות שנרגיש רגישות מסויימת בשיניים כתגובה לחום או קור, או כאשר אנחנו אוכלים. בנוסף, במקרים מסויימים יכול להיות שנרגיש עקצוץ קל בחניכיים או כאב קל בשן עצמה. לפני תחילת התהליך חשוב שתשאלו את הרופא את כל השאלות החשובות לכם. תשאלו אותו האם יש סיכוי לתופעות לוואי שכדאי שתדעו עליהם בהתאם למקרה הספציפי שלכם. כאשר אני בחרתי לעבור הלבנת שיניים, הרופא שלי הציג בפניי את התופעות שעלולות להתרחש אחרי. במקרה שלי, הייתה לי רגישות קלה למאכלים קרים שחלפה כעבור יומיים מהטיפול עצמו. לרוב, רופאי השיניים ממליצים לא לעבור תהליך הלבנה מתחת לגיל 14. בנוסף, לא מומלץ לעבור הלבנה אם את בהריון או אם את מניקה. 

בגלל שמדובר על התעסקות עם חומרים שאנחנו לא באמת מכירים, אני פחות מעדיפה את תכשירי ההלבנה שמוכרים בחנויות או באינטרנט. בכל מה שקשור לפה שלי ולחיוך שלי אני מעדיפה שגורמים מקצועיים יעשו את העבודה.

הלבנת שיניים

למי מתאימה הלבנת שיניים?

באופן עקרוני כל אחד יכול לעבור תהליך של הלבנת שיניים. בטרם יחל הרופא המטפל בתהליך ההלבנה, הוא יבדוק את המצב הכללי של הפה שלכם, מצב השיניים, מצב החניכיים, תגובת שן אחת לחומר ההלבנה וכו'. אולם, ישנם מקרים בהם לא ניתן יהיה לבצע תהליך הלבנה: 

  • במצב של מחלת עששת.
  • במצב של מחלות חניכיים שונות.
  • במצב בו קיימים שחזורים לקויים בפה.
  • במצב של אישה בהיריון. 
  • במצב של ריבוי כתרים בפה.

 

מהן ההנחיות לאחר הטיפול?

בסופו של דבר אנחנו צריכים להיות ממושמעים אם אנחנו רוצים להגיע לתוצאה הרצויה לנו בתהליך ההלבנה.

לאחר הטיפול עצמו השיניים שלנו עשויות להיות רגישות ולכן חשוב לעקוב אחרי ההוראות שהרופא נותן לנו. כדאי להימנע ממאכלים ומשקאות חמים במיוחד או קרים מאד למשך מספר ימים לאחר הטיפול. בנוסף, כדאי לבקש המלצה מהרופא שלכם על משחת שיניים שלא מכילה חומרים שיכולים לפגוע בתהליך. כדאי לא לעשן, לא לשתות קפה או יין אדום על בסיס קבוע במהלך תקופת הטיפולים. כדאי לקבוע מראש את הטיפול הבא שלכם כדי לא לפספס את המשך התהליך. רוב רופאי השיניים ימליצו על הגעה לטיפול אחת לחצי שנה.

לסיכום, הלבנת שיניים היא דרך בטוחה ויעילה להבהרת שיניים. מומלץ להתייעץ עם רופא שיניים על התהליך שמצפה לכם ולשאול אותו את כל השאלות שחשובות לכם לפני תחילת תהליך ההלבנה. ישנן היום אופציות להלבנה עצמאית עם תכשירים שניתן להשיג בחנויות פארם או באינטרנט. בכל הקשור לפה שלכם, הכי טוב להתייעץ עם המומחים בתחום. 

האם כדאי להשתמש בהלבנת שיניים ביתית?

אני חושבת שאין תשובה חד משמעית לשאלה זו, הסיבה לכך נעוצה בעובדה שכל אחת ואחד מאתנו שונה מעט מהאחר. במידה ויש לכם סבלנות ואתם מעדיפים לשלם פחות על תהליך ההלבנה, אתם יכולים בהחלט לבחור בתהליך הלבנת שיניים ביתי. במידה ואתם מעוניינים בתוצאות מהירות וודאיות יותר, אני ממליצה לכם על טיפול במרפאה של רופא שיניים מומחה. ההבדל בלוחות הזמנים הוא שלושה שבועות להלבנה ביתית ועד שבוע בהלבנה במרפאה. 

כמה זמן מחזיקה הלבנת שיניים?

כפי שתיארתי קודם זה תלוי בשיטת ההלבנה בה תבחרו. אז אני מזכירה לכם, תהליך הלבנה באמצעות מריחת תכשיר הלבנה, במשך 5 עד 6 טיפולים במרפאה, יחזיק מעמד למשך שנה וחצי עד שנתיים. תהליך הלבנת שיניים באמצעות הרכבת ציפוי חרסינה, יחזיק מעמד בין 6 ל- 7 שנים. קיים פער משמעותי במחיר של שתי השיטות הללו כאשר מחיר ציפוי החרסינה גבוה יותר.

לסיכום, הלבנת שיניים, יחסית לטיפולי שיניים אחרים, היא הליך די פשוט, בטוח ויעיל להגיע לחיוך ומראה שיניים שנאהב. נכון, מדובר פה בעניין אסתטי, אבל זה חלק מהחיים. בכל מקרה, כמו תמיד, אני ממליצה לפני החלטה על תהליך הקשור לשיניים שלנו, להתייעץ עם רופא מומחה. רופא שיניים מומחה שידע להגיד לכם בדיוק מה היא השיטה הנכונה לכם והאם בכלל אתם זקוקים להלבנה. אם אתם זקוקים לעוד ייעוץ והכוונה או אם תרצו שאדאג שרופא מומחה יחזור אליכם לייעוץ, צרו איתי קשר. בהצלחה!

לייעוץ עם רופא מומחה

תמונת מחבר

אחרי עשרות טיפולי שיניים מורכבים ותהליך ארוך ליישור שיניים החלטתי שאני מקימה מגזין ע כל המידע הדרוש כדי לבחור את הרופא הנכון ואת הטיפול המתאים ביותר עבורנו.

תודה:)

נחזור אליכם בהקדם להמשך טיפול

צוות Dentist-il

השאירו פרטים
ואדאג שרופא מומחה יחזור אליכם לייעוץ בהקדם >

לא כדאי לפספס ייעוץ בחינם

דילוג לתוכן